Als ondernemer loopt u tegen verschillende uitdagingen aan. Dat is op financieel vlak niet anders. Misschien weet u niet goed hoe u een bedrijfsadministratie moet voeren of mist u andere kennis. Budgetcoaching kan een uitkomst zijn. Ik kijk dan op administratief vlak met u mee. Maar ook bij schuldhulpverlening of betalingsachterstanden kan ik u helpen. Op deze pagina vertel ik wat ik voor u als ondernemer kan betekenen.

De uitdaging van ondernemers

Voor ondernemers is het scheiden van privé en zakelijk van groot belang. Dat geldt ook voor de bedrijfsadministratie. Maar soms lopen de privé- en zakelijke financiën zo door elkaar dat u het overzicht kwijt bent. U weet niet meer hoeveel geld u privé te besteden heeft en heeft geen idee welke zakelijke inkomsten er zijn.

Dit is vaak het begin van geldproblemen. Voor u het weet, heeft u betalingsachterstanden en schulden. De aanmanings-, incasso- en deurswaarderskosten lopen steeds verder op. Om dit te voorkomen, schakelt u een budgetcoach in.

U geeft mij inzicht in al uw bankrekeningen, zodat ik de geldstromen in kaart kan brengen. Dat doe ik van alle rekeningen, zowel privé als zakelijk. Welke inkomsten zijn er? Wat zijn uw uitgaven? Waar wringt de schoen? En wat zijn mogelijke oplossingen? Ik zet alles voor u op een rijtje.

Wanneer een budgetcoach?

Een budgetcoach kan u helpen in deze situaties:

  • u dreigt het overzicht over uw financiën te verliezen

  • als u het financiële overzicht helemaal kwijt bent

  • u wilt weten hoe u er financieel voor staat

  • wanneer er grote veranderingen in inkomsten en uitgaven op stapel staan

  • u heeft moeite om rekeningen op tijd te betalen

Budgetcoaching voor ondernemers

Het financiële plaatje van ondernemers is vaak complex. Deze complexiteit ontstaat doordat de zakelijke en privé-administratie te veel met elkaar verweven raken, waardoor u het overzicht verliest. Als budgetcoach kan ik hierin veel voor u betekenen.

Is budgetcoaching nodig?

Eerst bekijk ik samen met u of u budgetcoaching nodig hebt. Wellicht heeft u meer aan het inzichtelijk maken van de administratie. In een intakegesprek breng ik uw problemen in kaart. U kunt mij dan gelijk vragen stellen. Dit gesprek kan trouwens op elk tijdstip, zelfs in de avonduren.

Structuur in de financiële chaos

Na het intakegesprek bepalen u en ik samen wat er nodig is om uw financiële problemen op te lossen. Loopt u bijvoorbeeld achter met betalingen? Dan zorg ik voor orde in de chaos. U geeft mij inzicht in uw financiële gegevens, rekeningen en post. Ik maak inzichtelijk wat er in komt en wat er uit gaat. Ook bekijk ik samen met u waar u op kunt besparen.

Scheiding tussen privé en zakelijk

Hiermee wordt de scheiding tussen privé en zakelijke in- en uitgaven weer helder. U ziet wat er zakelijk aan geld binnenkomt en welk budget u privé heeft. Ik wijs u op privé-toeslagen en geef tips over uw bedrijfsadministratie.

Schuldhulpverlening

Een dreigend faillissement kan u als ondernemer helemaal klem zetten. Het kan ook privé grote gevolgen hebben, zoals relatieproblemen en problemen met het betalen van uw vaste lasten. Juiste ondersteuning is noodzaak. Als budgetcoach begeleid ik regelmatig ondernemers met schulden. Afhankelijk van uw situatie breng ik bijvoorbeeld de inkomsten en uitgaven op orde en beantwoord ik al uw vragen.

Soms is het noodzakelijk dat ik u doorverwijs naar een schuldhulpverlener voor ondernemers, waarmee ik vaak samenwerk. Tijdens dit traject zal ik u verder coachen om het traject succesvol af te ronden. Mijn doel? U en uw onderneming coachen naar een schuldvrije en zorgeloze toekomst, met voldoende handvatten om niet nog eens in deze benarde situatie terecht te komen.

Budget om van te leven

Soms vraagt de financiële situatie van een ondernemer om maatregelen. Wanneer er schulden zijn, zullen er wel maatregelen genomen moeten worden om de uitgaven terug te brengen naar een niveau zodat er ruimte ontstaat voor aflossing van uw schulden.

Dan kan het noodzakelijk zijn om een leefbudget op te stellen. Dit is een bedrag dat u per week ontvangt en waar u van rond moet komen. Vaak voorkomt dat al onnodige uitgaven die u verder in de problemen kunnen brengen. Bij het maken van een leefbudget kijken we met een scherp oog naar wat nodig en overbodig is. Indien u in een schuldhulptraject terecht komt, is een leefbudget een voorwaarde voor het slagen van het traject.

Op eigen benen staan

In de laatste stap van budgetcoaching gaat u weer op eigen benen staan. Dit gebeurt nadat ik u handvatten, tips en adviezen heb gegeven. U heeft 100% inzicht in uw bedrijfsadministratie, ook als u deze uitbesteedt aan een externe partij. Van chaos in uw financiën gaat u naar orde en structuur. Nu duidelijk is wat u te besteden heeft, blijkt er vaak meer mogelijk dan u dacht. Zo krijgt u weer vertrouwen in de toekomst van uw onderneming en rust in de thuissituatie.

Nazorg

Na een geslaagd traject laat ik u niet ineens los. Na verloop van tijd neem ik opnieuw contact met u op voor een afspraak. We evalueren het traject en bespreken samen of er nog problemen zijn waar u tegenaan loopt. Ik voorzie u van advies en extra handvatten, zodat u zelfstandig verder kan.

Afspraak voor intakegesprek

Bent u benieuwd wat Wooldrik Budgetadvies voor u kan doen? Twijfel niet langer. Ga voor helderheid en overzicht in de financiën van uw onderneming. Neem gelijk contact op voor een intakegesprek.