Ervaringen met budgetcoaching door Wooldrik Budgetadvies vindt u op deze pagina. Aan het woord komen ondernemers, werknemers en hun werkgevers.

D.V.M. Reclame Nijmegen

Wij zijn 6 jaar geleden terecht gekomen in een schuldsanering voor ZZP-ers.
Het lukte ons maar niet om alles op een rijtje te krijgen. Toen zijn wij gewezen op Hetty Wooldrik, Budgetcoach.
Toen zij voor de eerste keer bij ons thuis kwam, zagen we al gelijk in dat zij ons de hulp kon bieden die wij nodig hadden.
Ze heeft mij geleerd hoe om te gaan met financiële zaken, zowel privé als zakelijk, inzichten gegeven die ik voorheen nog niet had. Zij heeft 2 jaar met ons meegekeken zodat we onze problemen eindelijk eens goed op de rit zouden krijgen en binnen 2 jaar zouden we van onze schuld af zijn. Het was soms zeker niet makkelijk.
Nu 2 jaar verder zijn we sinds Maart schuldvrij. Ik heb alle inzicht in onze financiële situatie, en daarbij doe ik nu ook de boekhouding in ons eigen bedrijf.

Hetty heeft ons echt heel goed geholpen en we zijn ontzettend blij met haar. Met alle vragen konden en kunnen we bij haar terecht. We hebben veel geleerd.
Ik ben er alleen maar positief over en kan eigenlijk niks negatiefs zeggen =)

D.V.M. Reclame Nijmegen
David en Kelley

Humanitas Thuisadministratie

Hetty heb ik leren kennen als vrijwilligster bij Humanitas. Als vrijwilligster van de Thuisadministratie heeft ze onze deelnemers geholpen om de administratie en hun geldzaken weer op orde te krijgen.
Hierbij was vaak sprake van complexe situaties op financieel gebied maar ook speelden er veelal meerdere problemen binnen een huishouden. Hetty heeft onze deelnemers altijd open en vriendelijk geholpen. Ze had oog voor wat de deelnemer zelf kon doen en waarbij ze daadkracht, kennis en kunde toonde.

Mariella Scholten-Santese
Teamcoördinator Humanitas Thuisadministratie

Ervaring Juli van der Staaij

‘Anno februari 2017 ben ik schuldvrij verklaard. Ik had een zeer strenge bewindvoerder, maar heb wel al mijn schulden zonder kwijtschelding afbetaald. Dit betekende wel dat mijn kids en ik enorme huishoudelijke achterstanden hadden. Graag wilde ik weer zelf het heft in handen nemen. Omdat de bewindvoerder alles in handen had en mij geen enkele ruimte liet om de draad weer zelfstandig op te pakken heb ik contact opgenomen met Humanitas Thuisadministratie. In oktober 2017 werd Hetty mijn budgetcoach. Er was direct een klik, een spontane krachtige vrouw, die weet hoe alles in elkaar steekt.

Dit sprak mij direct aan, omdat ik zelf behoorlijk onzeker was. De onzekerheid van de strubbelingen in het verleden en ook de onzekerheid doordat mijn bewindvoerder mij het gevoel gaf dat ik nooit zelf in staat zou zijn zelf mijn eigen administratie en financiën op de rit te krijgen en te behouden. Het fijne aan Hetty was dat ik het ook daar met haar kon over hebben en ook mijn paniek en gevoel bespreekbaar kon maken. Ik ben daarbij enorm geholpen.

We hebben samen een plan van aanpak gemaakt om de bewindvoering te beëindigen, dit was mij zonder haar niet gelukt. Ze heeft mij geholpen om alles over te zetten naar mijn eigen rekening en met een goed overzicht leren werken. Uiteindelijk was er voor mij niets meer te leren en had ik ook mijn zelfvertrouwen wat betreft administratie goed herpakt.

We hebben toen besloten dat het tijd was om het alleen te gaan doen en voor haar om anderen net zo goed te ondersteunen als dat zij mij heeft gedaan. Inmiddels doe ik het ruim een half jaar zelf en alles loopt nog steeds op rolletjes. Dit heb ik echt aan haar te danken. Ik zou Hetty zeker aanraden als je hulp nodig hebt.’

Gerry Smit van Oxyz Hengelo

‘Als schuldhulpverlener voor ondernemers heb ik in 2018 Hetty ingeschakeld om ondersteuning te bieden voor een cliënt waarbij een schuldregeling was overeengekomen met alle schuldeisers.

Door een onverwachte trieste gebeurtenis was mijn cliënt niet meer in staat zijn financiën op orde te krijgen. Hierdoor dreigde de verplichte maandelijkse aflossing voor de schuldeisers in gevaar te komen en daarmee beëindiging van het schuldhulpverleningstraject. Het gevolg zou dan zijn: een faillissement en geen aflossing meer voor de schuldeisers.

Hetty heeft haar expertise ingezet en heeft de ondernemer geholpen om weer overzicht en inzicht te krijgen in de financiële situatie, zowel zakelijk als privé.

Door haar inzet is mijn cliënt in staat om zijn financiën weer zelf te beheren en loopt zijn aflossingsverplichting, regeling en traject geen gevaar. Hij kan zijn bedrijf en de regeling met de schuldeisers dus voortzetten.’